Širjenje češčenja Božjega Usmiljenja

 

Širjenje češčenja Božjega Usmiljenja

 

 

ŠIRJENJE ČEŠČENJA BOŽJEGA USMILJENJA

»Tiste, ki širijo slavo mojega usmiljenja, bom varoval vse življenje kakor ljubeča mati svojega otročička, ob smrtni uri pa jim ne bom sodnik, temveč usmiljeni Odrešenik« (1075).

Ko je Gospod Jezus vzpodbujal širjenje češčenja božjega usmiljenja, je za vse življenje in ob smrtni uri obljubil materinsko varstvo.

Posebno obljubo je dal duhovnikom, rekoč: »Povej mojim duhovnikom, da se bodo trdovratni grešniki skesali zaradi njihovih besed, ko jim bodo govorili o mojem nepojmljivem usmiljenju, o usmiljenju, kakršnega imam zanje v svojem Srcu. Tistim duhovnikom, ki bodo oznanjali in slavili moje usmiljenje, bom dal čudovito moč in mazilil bom njihove besede ter ganil srca tistih, katerim bodo spregovorili« ( 1521 ).

Temelj češčenja in poslanstva božjega usmiljenja je pričevanje z življenjem v duhu te pobožnosti ali v duhu otroškega zaupanja v božjo dobroto in vsemogočnost oziroma v dejavni ljubezni do bližnjega.

»Vsi tisti,« je rekel Gospod Jezus, »ki bodo slavili moje usmiljenje in širili njegovo slavo ter vzpodbujali druge k zaupanju v moje usmiljenje, ne bodo ob smrtni uri okusili groze. Moje usmiljenje jih bo varovalo v zadnjem boju« (1540).

»Večna ljubezen, želim, da bi te spoznali vsi ljudje, ki si jih ustvaril. Rada bi postala duhovnik, da bi grešnikom, ki se utapljajo v obupu, neprestano pripovedovala o tvojem usmiljenju. Rada bi bila misijonar, da bi luč vere ponesla v tuje dežele, da bi te ljudje spoznali. Zanje bi izčrpana umrla mučeniške smrti, s kakršno si ti umrl zame in zanje. Jezus, predobro vem, lahko sem duhovnik, misijonar, pridigar, lahko umrem mučeniške smrti v popolni izčrpanosti in samoodpovedi, iz ljubezni do tebe, Jezus, in do nesmrtnih duš.

 Velika ljubezen lahko majhne stvari spremeni v velike...« (302).

»Moja največja želja je, da bi te duše spoznale - da si ti njihova večna sreča, da bi zaupale v tvojo dobroto in slavile tvoje neskončno usmiljenje« (305).

 

* povdarjeni stavki, ki imajo na koncu v oklepaju (...) številko, so Jezusova sporočila(in naročila) sveti sestri Favstini Kowalski

  
* obvezno                                                        

Ime:*
Priimek:
E-pošta:*
[-] [+]